فهرست مطالب

فصلنامه آنستزیولوژی و مراقبتهای ویژه ایران
سال سی و هفتم شماره 2 (پیاپی 90، تابستان 1394)

  • تاریخ انتشار: 1394/06/26
  • تعداد عناوین: 9
|
  • مقاله اصیل
  • حکیمه حسین رضایی*، مطهره پیله ورزاده، محمدرضا افلاطونیان صفحات 73-83
    مقدمه
    اهداء عضو یک تصمیم بسیار سخت برای خانواده ها است. خانواده بیماران مرگ مغزی با مراحل مشکل و آسیب زننده تجربه و درک مرگ مغزی روبرو هستند و همزمان با این بحران با مشکل تصمیم برای اجازه اهداء عضو نیز روبرو می شوند. از آنجا که رسیدن به محتوای درک و ذهن و تجربه افراد با روش کمی معمول کمتر تحقق می یابد (این در حالی است که در اکثر مطالعات برای شناخت مشکلات روان شناختی از روش های کمی و پرسشنامه استفاده می شود) بر آن شدیم که از ترکیب دو روش کمی و کیفی به منظور درک عمیق تر مشکلات روان شناختی خانواده بیماران مرگ مغزی اهدا کننده عضو استفاده نماییم تا بتوانیم گامی کوتاه در کمک به مشکلات بزرگ این افراد برداشته باشیم.
    مواد و روش ها
    این مطالعه با روش تلفیق در تحقیق انجام گردید . داده های کمی حاصل ازپرسشنامه ، و دیدگاه خانواده بیماران مرگ مغزی اهدا کننده عضو از طریق مصاحبه مورد بررسی قرار گرفت.
    یافته ها
    نتایج کیفی در قالب سه مفهوم کلی مجهولات - ترس و تردید- وابستگی و تعالی طبقه بندی شد. هر کدام از این مفاهیم به نمایه های کوچک تری تقسیم شدند. در زیرگروه مجهولات درونمایه های آگاهی، نگرانی، مجهولات، برخورد با افراد و خانواده و ارتباط درمانگر، در زیر گروه ترس و تردید ترس از پشیمانی، احتمال بهبود، عدم تایید دیگران، اعتقادات خاص، افکار وسواسی و در گروه درونمایه تعالی و وابستگی پذیرش واقعیت، نوع دوستی، اعتقادات مذهبی، رشد کردن در شرایط سخت. علایق و توقعات و روابط عاطفی قرار گرفت.
    در بررسی نتایج کمی: در مطالعه 224 عضو درجه یک خانواده بیماران مرگ مغزی مورد ارزیابی قرار گرفتند. میانگین سن مشارکت کنندگان در پژوهش 37/13±60/35 سال بود. میانگین سن بیماران 51/21±82/44 سال بود. از بین تمامی ویژگی های دموگرافیک تنها سطح تحصیلات فرد با اختلالات روان شناختی مرتبط بود (05/0p>) و اضطراب فرزندان نسبت به سایر اعضاء خانواده بالاتر بود و اختلاف معنی داری نیز داشت (05/0p>). بیشتر افراد شرکت کننده در مطالعه از سطح بالایی از اضطراب و افسردگی برخوردار بودند. این در حالی بود که افراد با استرس طبیعی بیشتر بودند و بیشتر افراد از نظر نمره کلی پرسشنامه روان شناختی در محدوده طبیعی قرار گرفتند.
    نتیجه گیری
    نتایج حاصل از بررسی کمی و کیفی مشکلات روان شناختی خانواده بیماران مرگ مغزی اهدا کننده عضو نشان داد که تجربیات متفاوت خانواده، کمبود آگاهی ، سطوح آسیب زننده اضطراب و افسردگی، حمایت مناسب از خانواده ها در شرایط بحرانی را ضروری می کند، معانی استخراج شده از تجربه خانواده ها نشان داد که تمامی آنها نیازمند همراهی تیم درمان با آنها هستند و در این راه بایستی به آنها کمک شود تا بر مجهولات و ناشناخته های ذهن خود آگاهی پیدا کنند و درک بهتری از این شرایط برایشان فراهم شود و با تقویت روحیه انسان دوستانه در افراد، بروز افکار و عوامل مداخله گر نامناسب در روند پذیرش این بحران کاهش یابد.
    کلیدواژگان: مرگ مغزی، اهداء عضو، تجربه خانواده، مطالعه کیفی، مطالعه کیفی
  • رضا آقا بیگی، شایسته حقیقی، معصومه اسدی، سارا آدرویشی، محمدحسین حقیقی، مصعب قادری صفحات 84-91
    مقدمه
    فرورفتن سوزن در بدن از جمله مشکلاتی است که افراد شاغل در اتاق عمل با آن مواجه هستند که بیشترین احتمال HIV و هپاتیت های C و B منتقله از راه خون، برای پرسنل در آن وجود دارد. هدف از این مطالعه تعیین فراوانی و علل آسیب های ناشی از وسایل نوک تیز آلوده به خون بیمار در کارکنان اتاق عمل بیمارستان های دولتی اهواز است.
    مواد و روش ها
    این پژوهش یک مطالعه توصیفی تحلیلی است که بر روی کلیه پرسنل اتاق عمل بیمارستان های امام خمینی، رازی، گلستان و طالقانی اهواز به تعداد 400 نفر انجام گرفت. برای جمع آوری اطلاعات از پرسشنامه محقق ساخته، استفاده شد. تجزیه و تحلیل اطلاعات با استفاده از آزمون های آماری میانگین و انحراف معیار و کای اسکور، در نرم افزار 19spss صورت گرفت.
    یافته ها
    از بین 385 نفر مورد مطالعه تعداد 92 نفر(%9/23) هرگز سابقه نیدل استیک شدن را نداشتند، اما 293 نفر (10/76% )1 تا بیش از 5 بار نیدل استیک شده بودند. از دیدگاه کارکنان، عوامل موثر در نیدل استیک شدن عجله کردن (%5/61)، بی احتیاطی همکار (%0/39) و شلوغی بخش (%6/35) است. بیشترین وسیله ای که باعث ایجاد نیدل استیک می شود به ترتیب سوزن بخیه (%4/51)، نیدل سرنگ (%4/37)، تیغ بیستوری (%6/30) است. آزمون آماری کای اسکوئر ارتباط معنی داری بین جنسیت، بیماری روحی، لرزش دست، مشکلات بینایی، سابقه، تعداد شیفت در ماه، تعداد ساعت کار در هفته، مدرک تحصیلی، شغل، فعالیت در یک مرکز درمانی دیگر و تعداد نیدل استیک شدن را نشان داد (05/0>P).
    نتیجه گیری
    نتایج این مطالعه نشان داد که بیش از نیمی از کارکنان اتاق عمل با نیدل استیک مواجه هستند. لذا با توجه به عوارض و احتمال ابتلا به بیماری های منتقله از راه خون و بالا بودن میزان صدمات در اتاق عمل، به نظر می رسد تدوین و برگذاری کلاس های آموزشی برای پیشگیری از این مشکلات، ضرورت دارد.
    کلیدواژگان: کارکنان اتاق عمل، عفونت، آسیب ناشی از سوزن
  • امیر سالاری، نوذر نساجیان، رضا آخوندزاده، کاوه به آیین، دینیار خزاعلی، لیلا شاددل* صفحات 92-97
    مقدمه
    یکی از عوارض مهم عمل پرکوتانئوس نفرولیتوتومی، جذب مایع نفروسکوپی و تغییرات الکترولیتی سرم است. هدف از انجام این مطالعه تعیین اثرات آب مقطر طی عمل پرکوتانئوس نفرولیتوتومی بر روی الکترولیت و همودینامیک بیماران بود.
    مواد و روش ها
    این مطالعه از نوع کارآزمایی بالینی مداخله ای قبل و بعد بود که روی 90 بیمار PCNL انجام گرفت. برای اطلاع از سطح الکترولیت ها، از بیمار هنگام پذیرش، قبل از نفروسکوپی، هر یک ساعت طی نفروسکوپی، پایان عمل و 24 ساعت بعد نمونه خون گرفته شد و داده ها ثبت گردید.
    یافته ها
    حجم مایع مورد استفاده برای نفروسکوپی، با میزان سدیم و پتاسیم سرم پس از شروع نفروسکوپی، یک ساعت بعد و ریکاوری رابطه معنی دار داشت ولی مدت زمان نفروسکوپی در زمان های فوق با سدیم رابطه معنی دار با پتاسیم، ارتباط نداشت. بین حجم و مدت زمان نفروسکوپی با ضربان قلب در شروع نفروسکوپی و دقیقه 10 و با مدت زمان بیهوشی در دقایق شروع، 10، 30 ارتباط معنی دار بود. همچنین حجم مایع شستشو و مدت زمان بیهوشی در دقایق شروع، 20، 30، 40 و زمان شستشو در دقیقه 10 با فشار خون سیستول، ولی حجم مایع و مدت زمان نفروسکوپی در دقایق 30 و 40 و مدت زمان بیهوشی در شروع با فشار خون دیاستول ارتباط معنی دار داشت.
    نتیجه گیری
    طبق مطالعه انجام شده با کاهش حجم مایع و مدت زمان نفروسکوپی از هیپوناترمی و هیپوکالمی می توان جلوگیری کرد و ضرورت دارد سطح سرمی سدیم و پتاسیم در شروع نفروسکوپی و ریکاوری بررسی شود.
    کلیدواژگان: آب مقطر، نفرولیتوتومی از راه پوست، الکترولیت، همودینامیک، نفروسکوپی
  • حکیمه حسین رضایی، یونس جهانی، سید حمیدپاکزاد مقدم، شیوا منفرد*، اکرم ابراهیمی هوشیار صفحات 98-104
    مقدمه
    آسیب های تروماتیک مغزی سبب تغییرات قابل توجهی در سطح هوشیاری بیماران می شود. بررسی سطح هوشیاری در بیماران بخش ویژه مشکل است. اولین ابزار ارائه شده برای این کار معیار کمای گلاسکو (GCS) بود اما به دلیل وجود جزء کلامی قابلیت اعتماد به این ابزار کم شده است، اخیرا ابزار FOUR برای بررسی بیماران لوله گذاری شده ارائه شد. این مطالعه با هدف بررسی تاثیر اجراء برنامه تحریکات حسی بر سطح هوشیاری بیماران ضربه مغزی با مقایسه ابزار FOUR و GCS انجام شد.
    مواد و روش کار
    مطالعه حاضر یک کارآزمایی بالینی است که روی 60 بیمار ترومایی بخش مراقبت ویژه انجام شد. مداخله شامل ارائه یک برنامه تحریکات حسی منظم توسط پژوهشگر طی 6 روز بود، سطح هوشیاری قبل و بعد از اجراء مداخله با ابزار FOUR و GCS اندازه گیری شد. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از روش های آمار توصیفی و آزمون های پارامتریک و غیر پارامتریک و با نرم افزارSPSS16 انجام شد.
    یافته ها
    نتایج نشان داد میانیگن نمرهFOUR قبل و بعد از مداخله در گروه مداخله به طور معناداری تفاوت داشته است اما این تفاوت در مورد نمرهGCS مشاهده نشد، همچنین نمره FOUR و GCS طی 6 روز مداخله افزایش داشته اند که این افزایش در گروه مداخله به طور معناداری از گروه کنترل بیشتر بوده است.
    نتایج
    اجراء مداخله تحریک حسی بر سطح هوشیاری بیمار با صدمه مغزی تاثیرات مثبت دارد. همچنین به نظر می رسد معیار FOUR نسبت به GCS در بیماران ترومایی نتایج واضح تری از تغییرات سطح هوشیاری ارائه می دهدو معیار قابل اعتمادتری است.
    کلیدواژگان: صدمات تروماتیک مغزی، سطح هوشیاری، GCS، FOUR، بخش مراقبت ویژه
  • مریم شریفی، هاشم جری نشین، فریدون فکرت، مجید وطن خواه، علیرضا عبدالله زاده بقایی، سعید کاشانی*، مریم پوربحری صفحات 105-111
    مقدمه
    کانولاسیون وریدهای بزرگ مرکزی روش استاندارد کلینیکی برای پایش فشار ورید مرکزی (CVP) است. همچنین کاتتر ورید مرکزی برای اهداف درمانی مختلفی به کار می رود. گایدلاین های کنونی توصیه به قرارگیری نوک کاتتر در اجوف فوقانی (SVC) بالاتر از محدوده سفالیک برگشتگی پریکارد می دهند. هدف این مطالعه تعیین محل دقیق قرارگیری نوک کاتتر ورید مرکزی با مقایسه دو روش مختلف کارگذاری بود.
    مواد و روش هل: در این مطالعه مداخله ای، 100بیمار بالغ کاندید عمل جراحی قلب باز CABG که نیاز به کانولاسیون وریدمرکزی داشتند به طور تصادفی به دو گروه تقسیم شدند. گروه اول با روش تخمین عمق کارگذاری کاتتر با روش 15 سانتی متر و گروه دوم با روش C-Length تحت کانولاسیون ورید مرکزی قرار گرفتند. با نرم افزار آماری SPSS و به کارگیری تست های آماری کای اسکوئر و Tبررسی آماری انجام شد و P value<0.05 معنی دار تلقی گردید.
    یافته ها
    در گروه 15 سانتی متر 100% کاتترها پایین تر از خط C قرار گرفتند و فاصله نوک کاتتر تا خط C به طور میانگین 10/2±22/4 سانتی متر پایین تر از خط C بود. در گروه C-Length در 26 مورد (52%) کاتتر در پایین خط C قرار گرفت که میانگین فاصله نوک کاتتر تا خط C 5/0±77/0 سانتی متر پایین تر از خط C بود. مقایسه محل قرار گیری نوک کاتتر در دو گروه تفاوت معنی داری را نشان می دهد (P=0.00).
    نتیجه گیری
    روش C-Lengthدر مقایسه با روش 15 سانتی متر در تشخیص محل درست نوک کاتتر روش قابل اعتمادتری است و برای جلوگیری از عوارض جای گذاری نامناسب کاتتر روش C-Length روش ارجح تر و ایمن تری است.
    کلیدواژگان: کاتتریزاسیون، ورید مرکزی، بزرگسال، ونا کاوای فوقانی، رایوگرافی
  • زهرا پورمهدی، منصور سلطانزاده، رضا آخوندزاده، فرهاد سلطانی، جمیله لیلتن* صفحات 112-119
    مقدمه
    حفظ ثبات قلبی عروقی به دنبال تجویز اتومیدیت سبب شده که این دارو انتخابی مناسب برای بیماران قلبی عروقی باشد. از عوارض اتومیدیت درد محل تزریق است. هدف از مطالعه حاضر مقایسه اثر لیدوکایین و منیزیم سولفات بر درد ناشی از تجویز وریدی اتومیدیت است.
    مواد و روش ها
    این مطالعه کارآزمایی بالینی 99 بیمار تحت عمل جراحی الکتیو بجز سزارین در محدوده سنی 60-18 سال به 3 گروه 33 نفره تقسیم شدند. در گروه 1 (شاهد 5 میلی لیتر نرمال سالین)، گروه 2 )30 میلی گرم لیدوکایین 1%( و گروه 3 )48/2 میلی مول منیزیم سولفات( به عنوان پیش دارو تزریق شد، بعد از 3 دقیقه 2/0 میلی گرم / اتومیدیت تزریق شد. بلافاصله درد محل تزریق با مقیاس امبش ثبت شد. داده ها با استفاده از آنالیز واریانس، آزمون توکی و کروسکال والیس با استفاده از نرم افزار SPSS ویرایش نهم تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    بروز درد در گروه 1 (شاهد) بدون در نظر گرفتن شدت درد 67/66%، در گروه 2 (لیدوکایین) 6/63% و در گروه 3 (منیزیم سولفات) 45/45% بود. میزان درد در گروه 2 (لیدوکایین) از گروه 1 (شاهد) کمتر بود (p=0/03). این میزان در گروه 3 (منیزیم سولفات) نیز در مقایسه با گروه 1 (شاهد) کمتر بود (p=0.015). از نظر میزان درد محل تزریق بین گروه 2 (لیدوکایین) و گروه 3 (منیزیم سولفات) تفاوت معنی داری دیده نشد.(p=0.325)
    نتیجه گیری
    بیماران دریافت کننده لیدوکایین و منیزیم سولفات درد کمتری بعد از تزریق اتومیدیت نسبت به گروه شاهد داشتند. همچنین میزان بروز درد در گروه دریافت کننده منیزیم سولفات کمتر از گروه دریافت کننده لیدوکایین بود.
    کلیدواژگان: درد، اتومیدیت، لیدوکایین، منیزیم سولفات
  • احمدرضا مهتدی، غلامرضا خاتمی نیا، رضا آخوندزاده، فرحزاد جنت مکان، امیر سالاری، فاطمه زمانی صفحات 120-125
    مقدمه
    درد بعد از عمل نوعی درد حاد است که درمان آن باعث کاهش موربیدیتی می شود. کاتاراکت شایع ترین علت کوری در کشورهای توسعه یافته است و تنها درمان موثر آن جراحی است. چون چشم عضوی حساس است و اکثر بیماران سالمند هستند وآستانه درد آنها پایین است، لذا کاهش درد ناشی از کاتاراکت حائز اهمیت است.
    مواد وروش ها
    این مطالعه بر روی تعداد 48 بیمار زن و مرد با طیف سنی 20 تا 80 سال و ASA 1 و 2 انجام شد. بیماران به طور تصادفی به دو گروه 24 نفره تقسیم شدند، هر 2 گروه تحت بیهوشی عمومی با داروهای یکسان قرار گرفتند ولی در گروه مطالعه بعد از بیهوشی به میزان 1/0 سی سی از لیدوکایین 1% داخل اتاق قدامی چشم تزریق گردید و در گروه شاهد تزریق نشد.
    بیماران قبل از شروع عمل و در ریکاوری (زمان صفر)، 1، 2 و 3 ساعت بعد از اتمام عمل ازنظر شدت درد، میزان فشار خون، تعداد ضربان قلب و عوارضی مانند خارش مورد ارزیابی قرار گرفتند.
    یافته ها
    میزان درد در گروه مطالعه نسبت به گروه شاهد کمتر بود اما میزان فشار خون و ضربان قلب بین 2 گروه تفاوت چشمگیری نداشت.
    نتیجه گیری
    تزریق لیدوکایین داخل اتاق قدامی چشم در کاهش درد ناشی از کاتاراکت موثر است.
    کلیدواژگان: کاتارکت، لیدوکایین، درد
  • هومن تیموریان*، پریسا باقری، سونیا عبداللهی، سمیرا عبداللهی، سید امیر مهاجرانی صفحات 126-131
    مقدمه
    لرز پس از عمل در کنار تهوع و استفراغ پس از عمل یکی از شایع ترین عوارض پس از اعمال جراحی و به ویژه پس از بیهوشی عمومی است. میزان شیوع لرز پس از اعمال غیر کرانیوتومی در 20 تا 60٪ موارد ذکر شده است. لرز پس از کرانیوتومی با توجه به خطر بالاتری که برای بیمار دارد نیاز به درمان های پیشگیری دارد. هنوز میزان شیوع دقیق لرز پس از اعمال جراحی اعصاب به تفصیل بررسی نشده است.
    هدف
    تعیین میزان شیوع لرز پس از کرانیوتومی در بیمارانی که تحت جراحی اعصاب کرانیوتومی الکتیو قرار می گیرند.
    روش اجرا: تعداد 89 بیمار کاندید جراحی الکتیو کرانیوتومی به صورت توصیفی از نظر شیوع لرز بررسی شدند. بیماران با روش مشابه تحت بیهوشی جنرال قرار گرفتند. اندازه گیری دمای مرکزی از ترمومتر نازوفارنکس و برای دمای محیطی از ترمومتر نوک انگشتان استفاده شد. دمای بیمار و علائم حیاتی قبل از عمل و سپس هر 2 ساعت حین جراحی و بلافاصله پس از پایان عمل ثبت شد. در نهایت در پایان عمل وجود یا عدم وجود لرز ثبت شد.
    نتایج
    تعداد 89 بیمار کاندید عمل جراحی کرانیوتومی الکتیو از نظر شیوع لرز پش از عمل بررسی شدند که میانگین سنی4/53±6/14 داشتند و میانگین طول عمل 6/2± 02/5 بود.میزان شیوع لرز روند دمای مرکزی و محیطی کاهش سریع در شروع وکاهش خطی و آهسته در ادامه و رسیدن به یک پلاتو را نشان داد. در این بیماران میانگین دمای مرکزی در ریکاوری در بعد از عمل (56/0±2/34) به طور معنی داری نسبت به قبل از عمل (65/0±1/37) کاهش داشت (p=0.0001). میانگین دمای محیطی بعد از عمل (65/0±6/34) نیز به طور معنی داری نسبت به قبل از عمل (72/0±2/37) کاهش یافت (p=0.0001).
    نتیجه گیری
    میزان شیوع لرز پس از عمل در بیماران بعد از کرانیوتومی 15٪ است. میزان شیوع لرز پس از کرانیوتومی علی رغم افت واضح دمای مرکزی و محیطی در بیماران و طول عمل زیاد کمتر از اعمال جراحی دیگر است.
    کلیدواژگان: لرز پس از عمل، کرانیوتومی، شیوع
  • گزارش مورد
  • عباس معلمی* صفحات 132-13
    خانمی 27 ساله با حاملگی 12 هفته و طبقه بندی کلاس 1ASA برای عمل جراحی سر کلاژ گردن رحم در فهرست عمل جراحی قرار داده شده بود. برای بیمار بیهوشی نخاعی انتخاب شد و با سوزن شماره 25 و تزریق 100 میلی گرم (2 میلی لیتر) لیدوکایین پنج درصد در وضعیت نشسته صورت گرفت. بعد از دو روز بیمار دچار درد کمر با انتشار به پای چپ شد. درد شدید و همراه احساس مورمور شدن (پارستزی) بود و برای یک ماه ادامه یافت و سپس به تدریج رفع گردید. معاینه عصبی و نوار عصب و عضله طبیعی بودند.
    کلیدواژگان: بیهوشی نخاعی، لیدوکایین، درد، پارستزی
|
  • Hakimeh Hosseainrezaei*, Motahhareh Pilevarzadeh, Mohammad, Reza Aflatoonian Pages 73-83
    Introduction
    Organ donation is a very difficult decision for families. Families of brain death patients are facing difficult and damaging stages of experiencing and understanding the brain death, and at the same time they also encounter the crisis of decision about organ donation. Quantitative methods and questionnaires have been used for identification of psychological problems in most studies, but perception of people’s mentality and experiences with common quantitative approach is not possible. Thus we decided to combine both quantitative and qualitative methods for deeper understanding of the psychological problems of donor’s family, to help them in making this difficult decision.
    Materials And Methods
    This study was performed by combining investigations. Quantitative data and donor’s family view were evaluated through questionnaire and interviews, respectively.
    Results
    Qualitative results were classified in three general concepts: unknowns-fear, doubt-dependency, and excellence. Each of these concepts was divided into smaller profile. Knowledge, concerns, unknowns, dealing with family and the therapist relationship were in the subgroup of unknowns; fear of regret, the chances of recovery, rejection of others', beliefs, and obsessive thoughts were in the subgroup of doubt and fear; and acceptance of reality, altruism, religious beliefs, growing up in difficult circumstances, interests and expectations, and emotional relationships were in the subgroup of development and dependence. In the quantitative results members of the families of 224 brain death patients were evaluated. The mean age of the participants in this study was 37/13 ± 60/35 years. The mean age of patients was 51/21 ± 82/44 years. Among all the demographic characteristics of individuals only the level of education was associated with psychological disorders (P> 0.05). Children’s anxiety was also significantly higher than the other family members’ (P
    Conclusion
    Quantitative and qualitative results of the psychological problems of families of brain-dead organ donors showed that because of different experiences of families, lack of awareness, harmful levels of anxiety and depression, it is necessary to appropriately support families in this crisis situations. All of them are in need of medical team sympathy and in this way we must help them to find an awareness of their unknowns, thus better understanding of these conditions is provided. By strengthening the humanitarian morale of the people, the incidence of inappropriate thoughts and confounding factors in the adoption of this crisis would reduce.
    Keywords: Brain death, Organ donation, Family experience, Qualitative research, Quantitative research
  • Reza Aghabeigi, Shayesteh Haghighi, Masoomeh Asadi, Sara Adarvishi, Mohammad Hossein Haghighi Zadeh, Musab Ghaderi Pages 84-91
    Background
    Needle stick the body, including the problems faced by those working in the operating room with the greatest likelihood of HIV and hepatitis C and B blood-borne, the staff there so The aim of this study was to determine the frequency and causes of injuries from sharp instruments contaminated by blood in the operating room staff at public hospitals in Ahwaz.
    Materials And Methods
    This study is a crosssectional study on Imam Khomeini, Razi, Golestan and Taleghani hospital operating room personnel was performed in 400 subjects. For data collection questionnaire was used. Analyze data using mean and standard deviation and Chi square test, the software was 19spss.
    Results
    Of the 385 patients studied, 92 subject (23.9%) did not have a history of needle stick, but 293 subject (76.10%) were needle stick 1 to more than 5 times. From the employee's perspective, the factors affecting the rush needle stick (61.5%), careless partner (39.0%) and the bustle% (35.6%) are. The device that creates a needle stick the order of needle stitched (51.4%), needle syringe (37.4%), scalpel (30.6%), respectively. Chi-square test showed a significant correlation between gender, mental illness, tremors, vision problems, history, number of shifts per month, number of hours worked per week, educational level, occupation, and other activities at a health center to show the number of needle stick the (P
    Conclusion
    The results showed that more than half of the operating room staff is faced with a needle stick. Considering the complications and the risk of bloodborne diseases and high rate of injuries in the operating room, looks development and training classes to prevent these problems, the need to... .
    Keywords: Operating room staff, infection, injury from needle
  • Amir Salari, Nozar Nassajian, Reza Akhondzadeh, Kaveh Beh Aein, Dinyar Khazaeli, Leila Shaddel* Pages 92-97
    Introduction
    One of the major complications of percutaneous nephrolithotomy(PCLN)operation is the risk of fluid absorption and serum electrolyte changes. The aim of this study was to determine the effects of distilled water on the patient's electrolyte and hemodynamics during PCLN .
    Materials And Methods
    This study was an interventional clinical trial performed on 90 patients before and after PCNL. In order to collect data on electrolyte levels, blood samples were taken on admission, before irrigation, every hour during irrigation, immediately and 24 hours after the procedure, and the data were recorded.
    Results
    There was a significant relationship between the irrigation fluid volume and serum sodium and potassium levels after the start of the procedure, one hour later and during recovery; however there was a significant correlation between irrigation time and sodium level but it was not the same with potassium.There was a significant correlation between irrigationfluid volume and time and heart rate before, at 10 minutes after the irrigation and also between irrigation fluid and time and duration of anesthesia before, at 10 and 30 minutes after the irrigation. There was also a significant correlation between irrigation fluid volume and duration of anesthesia immediately before, and at 20, 30, 40 minutes after; as well as between irrigation time and systolic blood pressure 10 minutes after the irrigation . However ,irrigation fluid volume and time were significantly correlated with diastolic blood pressure at 30 and 40 minutes after the procedure and there was a significant correlation between the duration of anesthesia and diastolic blood pressure immediately before the procedure.
    Conclusion
    According to the present study, hyponatremia and hypokalemia can be avoided by reducing the irrigation fluid volume and time; the serum level of sodium and potassium must be checked immediately before the irrigation and during recovery.
    Keywords: Water, percutaneous nephrolithotomy, electrolytes, hemodynamics, irrigation
  • Hakimeh Hussainrezaee, Younes Jahani, Seyyed Hamid Pakzad Moghaddam, Shiva Monfared*, Akram Ebrahimi Hooshyar Pages 98-104
    Introduction
    Traumatic brain injury makes singnificant change in the level of consciousness (LOC). Such patients, due to different reason, are at risk of sensory deprivation. It is difficult to assess the LOC of patients in ICU. The first scale to do such a thing is GCS which is of low validity because of verbal component. The FOUR has more information than GCS and seems to be better in intubated patients. The aim of the study was to determine effect of sensory stimulation program on LOC, with the a camparison of FOUR and GCS scales.
    Material and
    Method
    This study is a clinical trial on 60 patients who had brain injury in ICU. The intervention aregular sensory stimulation by the reasarcher which is done on 6 day and 5 times a day and LOC were measured before and after intervention using both FOUR and GCS. The data analyses was done by SPSS 16.0 and using parametric and nonparametric tests and descriptive statistics method.
    Results
    Results showed that the mean of FOUR was significantly different before and after intervention but this finding was not observed with the GCS scales showed a rise during 6 days of intervention and this increase was significantly higher compared to the control group.
    Conclusion
    Sensory stimulation program in patients with traumatic brain injury has positive effects. Also the FOUR provided clearer information of LOC changes for patients and was more reliable.
    Keywords: traumatic brain injury, level of consciousness, intensive care unit, Glasgow Coma Scale, Full Outline of Unresponsiveness
  • Maryam Sharifi, Hashem Jarineshin, Faridon Fekrat, Majid Vatankhah, Alireza Abdollahzadeh Baghaee, Saeed Kashani*, Maryam Pourbahri Pages 105-111
    Introduction
    Central vein catheterization is a standard clinical method for central venous pressure monitoring besides being used for other therapeutic purposes. The present guidelines recommend to place the catheter tip in the superior vena cava above the pericardial cephalic reflection. The aim of this study was to compare the accuracy of two different approaches in locating the tip of the CVC at the suggested vascular zone.
    Material and
    Methods
    This was an interventional study on 100 patients undergoing CABG operation who required a central venous cannulation. They were randomly assigned into two groups. In the first group catheter placement was applied through using the conventional 15 cm method. In the second group a Clength method was applied for measuring the depth of catheter tip insertion from the preoperative chest radiographs. For statistical analysis Chi-square test and T-test were used (SPSS v.22 software).
    Results
    In the first group (15 cm)100% of the patients had their catheters placed below the C-line (Carina line) and the average distance between the catheter tip and the C-line was 4.22±2.10 cm. In the second (CLength) group 52% of the catheters were below C-line with an average distance of 0.77±0.5 cm. There was a meaningful difference between the two groups in respect to the catheter location depth and zone placement. (P=0.00).
    Conclusion
    The C-Length approach in comparison to the conventional 15 cm approach resulted in a considerable higher number of catheters above the recommended C-line, thus it can provide a more reliable and safe mode for CVC placement in the SVC.
    Keywords: Catheterization, Central Venous, Superior Vena Cava, Adultradiography
  • Zahra Pourmehdi, Mansour Soltanzadeh, Reza Akhoondzadeh, Farhad Soltani, Jamileh Leilatan* Pages 112-119
    Introduction
    Cardiovascular stability after induction of general anesthesia is the major advantage of Etomidate. The incidence of pain on injection is a side effect of using Etomidate.The purpose of this study is to compare the efficacy of Lidocaine versus Magnesium sulfate on pain associated with intravenous administration of Etomidate .
    Materials And Methods
    In this clinical trial study, 99 patients undergoing elective surgery aged 18-60 years were divided into 3 groups: group 1 (control) without medication, group 2 received 30 mg of lidocaine 1% and group 3 received 2.48 mMol of magnesium sulfate. After 3 minutes, 0.2mg/kg etomidate was injected. The severity of injection pain was immediately evaluated and recorded using the scale of Ambesh et al. Data were analyzed using ANOVA, Tukey and Kruskal-Wallis tests by SPSS software version 9.0.
    Results
    The incidence of pain in group I (control), regardless of the intensity of pain, was 66/67%; in group II (lidocaine) 63/60% and in group III (magnesium sulfate) 45/45%, respectively. Pain in group II (receiving lidocaine) was lower than in group I (control) (p=0.030) and also lower in Group III (receiving magnesium sulfate) as compared to group I (control) (p=0.015). In terms of pain at the injection site after receiving lidocaine and magnesium sulfate, no significant differences were observed between groups II and III (p=0.325).
    Conclusion
    Patients receiving lidocaine and magnesium sulfate had less pain on injection with etomidate compared to the control group. But the pain in the magnesium sulfate group was lower in the lidocaine group.
    Keywords: Etomidate, Lidocaine, Magnesium Sulfate, Pain
  • Ahmareza Mouhtadi, Gholamreaza Khateminia, Reza Akhondzadeh, Farahzad Jannatmakan, Amir Salari, Fatemeh Zamani Pages 120-125
    Introduction
    Postoperative pain is an acute pain, and treatment is reduce morbidity. Cataract is the most common cause of blindness in developed countries and the only effective treatment is surgery. Because the eye is a sensitive organ and most patients are elderly and with low pain threshold, therefore, it is important to reduce the pain caused by cataract surgery.
    Materials And Methods
    The study included 48 male and female patients with an age range of 20 to 80 years and ASA1 & 2. Patients were divided randomly to two groups of 24 person, each of the 2 groups were under general anesthesia with equal drugs, in the study group 0/1 cc lidocaine1% intra cameral was injected after anesthesia and the control groups did not receive it. Patients were assessed before surgery and recovery (time zero), 1, 2 and 3 hours after surgery in terms of pain, blood pressure, heart rate and effects such as itching.
    Results
    The study group had lower pain than the control group, but blood pressure and heart rate were not significantly different between the 2 groups.
    Conclusion
    The injection into the anterior chamber is effective in reducing pain after cataract surgery.
    Keywords: Cataract, lidocaine, pain
  • Houman Teymourian*, Parisa Bagheri, Sonia Abdollahi, Samira Abdollahi, Seyed Amir Mohajerani Pages 126-131
    Introduction
    Shivering is an early postoperative complication following neurosurgical procedures. Incidence of postoperative shivering (POS) following non-craniotomy surgeries varies between 20 to 60%. POS after craniotomy is considered high risk and requires preventive therapies. However, incidence of postoperative shivering following craniotomies is not reported in previous reports.
    Aim: To determine the incidence of postoperative shivering following craniotomy.
    Materials And Methods
    In a descriptive study, 89 patients candidate for elective craniotomy were enrolled and followed for incidence of POS. Method of anesthesia were similar in all cases. Patients were covered with 3 layers of surgical drapes. Shivering was evaluated during the postoperative period by observation of shivering movements of more than 10 seconds duration. Core (nasopharynx) and skin temperature (dorsum of middle finger) were recorded. Patients’ temperature were measured prior to anesthesia and then every 2 hours during and after surgery.
    Results
    Mean age was 53.4±14.6 and duration of surgery was 5.02±2.6. Incidence of post-craniotomy shivering was 15%. Trend of decrease in core and peripheral temperature was fast reduction at the early 2 hour of anesthesia, the slow decrease and then it reached a plateau phase. Core temperature at preoperative time (37.1±0.65) was significantly higher than in postoperative (34.2±0.56) (p=0.0001). Besides, mean peripheral temperature in preoperative period (37.2±0.72) was significantly higher than in postoperative period (34.6±0.65) (p=0.0001).
    Conclusion
    Incidence of post-craniotomy shivering was 15% in our patients. Although decrease in core and peripheral temperature were significant during craniotomy, however, the incidence of post-operative shivering is lower than other surgeries.
    Keywords: Postoperative shivering, Incidence, craniotomy
  • Abbas Moallemy* Pages 132-13
    A 27 year old woman with ASA class 1 and with 12 weaks pregnancy was scheduled for circlage of cervix. Spinal anesthesia was selected and induced with spinal needle No:25 and 100 mg (2ml) lidocaine 5% in sitting position .After 2 days , the patient sensed lumbar pain with radiation in her left foot. The pain was sever and coexisted with paresthesia and continued for 1 month and then suppressed slowly. Neurologic exam, EMG and NCV Were normal.
    Keywords: Spinal anesthesia, Lidocaine, Pain, Paresthesia